Les víctimes de l’accident del metro: “No es pot parlar de justícia, però sí de reparació”

Beatriz Garrote s’ha mostrat satisfeta amb el reconeixement dels fets perquè posa “punt final” a més de 13 anys de lluita judicial.

VÍDEO | Les víctimes de l’accident del metro: “No es pot parlar de justícia, però sí de reparació”

Gairebé 14 anys després de lluita, l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol s’ha mostrat satisfeta sobre la decisió de l’Audiència de València de condemnar quatre exdirectius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a un any i deu mesos de presó per l’accident de la Línia 1 de Metrovalència, que el 2006 va costar la vida a 43 persones i va causar 47 ferits.

En una entrevista al 20H NTC, l’expresidenta de l’associació i familiar d’una de les víctimes, Beatriz Garrote, ha assegurat que amb la condemna no es pot parlar de justícia, però sí de reparació dels danys i de reconéixer que va haver-hi una falta de mesures de seguretat. “Era totalment necessari que es reconeguera que va haver-hi una responsabilitat penal”, ha dit.

Garrote ha remarcat que tot i que aquesta decisió de l’Audiència de València no estableix precedent penal, sí que és un avís per a les empreses que gestionen les mesures de seguretat en els transports públics i pot servir de referent per al juí de l’accident del tren Alvia a Santiago de Compostel·la, que va deixar més de 80 morts i més de 140 ferits.

“Semblava impossible que donàrem la volta al tancament del cas, al silenci mediàtic i al sistema judicial, que ens va fallar des del primer moment”, ha valorat l’expresidenta d’AVM3J.

D’altra banda, Garrote ha criticat l’actitud en sortir dels jutjats de l’exgerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Marisa Garcia, qui ha assegurat que no reconeixia cap responsabilitat penal. “Em fa mal la seua actitud sobèrbia. És una falta de respecte a l’accident en si mateixa i a tots els afectats per la tragèdia”, ha sentenciat.

També et pot interessar

stats