• L'Open Arms arriba a Barcelona per a reparar els danys a l'embarcació

  Notícies Societat | 14/02/2020 10:05
  À Punt NTC
  El vaixell Open Arms, a Barcelona, en una imatge d'arxiu

  El vaixell Open Arms, a Barcelona, en una imatge d'arxiu / Proactiva Open Arms

  El vaixell de rescat Open Arms ha arribat la matinada d'aquest divendres al port de Barcelona després de desembarcar 382 migrants en un port italià i emprendre un viatge de tornada amb la intenció de comprovar els danys que té l'embarcació. 

  L'embarcació arriba a Barcelona després d'haver sigut sotmés a "una molt exigent i exhaustiva inspecció" de 12 hores a Itàlia, segons ha explicat el fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps.

  Així, l'Open Arms estarà en varador el temps necessari perquè l'equip tècnic faça diagnòstic dels seus danys i es prenguen les mesures necessàries. Camps ha alertat: "El seu cor s'apaga".

  Campanya per a reparar el motor

  Al gener l'ONG de Badalona va iniciar una campanya apel·lant a la col·laboració ciutadana per a reparar el motor del vaixell, de quasi mig segle de vida, amb l'objectiu de recaptar 600.000 euros, i fins a aquest divendres n'ha aconseguit uns 425.000.

  "No podem abaixar la guàrdia al Mediterrani. No podem deixar-los a la deriva. Necessitem reemplaçar l'Open Arms per un vaixell nou. Ara més que mai et necessitem", expliquen en la campanya.