• Mavi Mestre reclama un gran pacte per a l'educació i una millora del finançament de les universitats

  Notícies Societat | València | 06/09/2019 15:32
  À Punt NTC

  Acte d'obertura del curs acadèmic de la Universitat de València / UV

  La rectora de la Universitat de València (UV), Mavi Mestre, ha reclamat un gran pacte per a l'educació pública i també una millora del finançament de les universitats públiques valencianes per a afrontar els grans reptes de futur de la societat. Ho ha fet al paranimf de la universitat en l'acte d'obertura del curs acadèmic, on s'han reunit personalitats del món polític i acadèmic.

  Mavi Mestre ha reivindicat més finançament davant del govern valencià representat pel vicepresident Rubén Martínez Dalmau, del conseller d'Hisenda Vicent Soler i la consellera d'Innovació i Universitats, Carolina Pascual, i ha recordat que les universitats públiques reben el mateix que l'any 2006, abans de la crisi.

  També ha insistit la rectora en la necessitat d'un gran pacte per a l'educació pública "per a cohesionar els diferents nivells formatius", un pacte per la universitat pública "per a enfortir el que ha estat la major font del progrés social" i un pacte per la investigació.

  Nou pla per a captar talent

  La consellera d'Innovació i Universitats s'ha compromés a respondre a aquest nou pacte per l'educació i a un nou model de finançament per a les universitats públiques i també ha anunciat un nou pla per a captar talent. "Els anuncie la creació d'una institució d'excel·lència científica que permeta convertir la Comunitat Valenciana en un pol d'atracció de personal científic d'alt reconeixement internacional i que ajudarà la captació de talent", ha avançat Carolina Pascual.