• VÍDEO | Només un 25% dels joves valencians tenen contracte estable als dos anys d’acabar la carrera

  Notícies Societat | 24/08/2019 12:48
  À Punt NTC

  Joves estudiant en una universitat / À Punt NTC

  L'estabilitat laboral dels joves valencians tarda a arribar quan acaben d'estudiar. Un estudi de la Universitat de València revela que, en els dos anys posteriors a acabar la carrera, un 71% troba faena, però només el 25%, amb un contracte estable. El 65,1% dels ocupats tenen una faena relacionada amb els estudis que han cursat.

  L'informe està fet sobre 55 titulacions representatives. Les de l'àrea d'Enginyeria són les que presenten més facilitat per a trobar faena, així com les relacionades amb el món digital. Només el 8,4% dels enquestats treballa per compte propi.

  Segons el mateix estudi, Medicina (98,3%) encapçala el rànquing d’inserció laboral, seguida d’Enginyeria Informàtica (96,3%), Filologia Catalana (95,7%) i Història (43%).

  Trobar faena no sempre està relacionat amb l'estabilitat laboral. Si mirem les mateixes titulacions, només un 6,7% dels titulats en Medicina aconsegueixen un contracte estable en els dos anys posteriors al grau. 

  La xifra és més alta en Enginyeria Informàtica, en què l'establitat arriba al 48%. En Filologia Catalana la xifra baixa a l'11,6% i és un poc més alt en Història, amb un 23,4%.