• VÍDEO | Les Arts espera a la resolució de les acusacions sobre Plácido Domingo per a prendre mesures

  Notícies Societat | 13/08/2019 20:21
  À Punt NTC

  El Palau de les Arts de València ha anunciat aquest dimarts que esperarà a la resolució del cas per les acusacions publicades sobre el tenor Plácido Domingo per a "actuar amb conseqüència i adoptar alguna mesura convenient, preservant així la presumpció d'innocència".

  Així ho ha assenyalat en un comunicat en el qual l'auditori valencià "condemna enèrgicament qualsevol classe d'assetjament laboral o violència masclista en la societat, i en el món de la cultura en particular".

  Nou dones, huit cantants i una ballarina, han acusat el tenor Plácido Domingo d'assetjament sexual, segons ha publicat l'agència Associated Press. La informació explica que els fets van ocórrer en la dècada dels huitanta i només identifica pel nom una de les víctimes, la mezzosoprano Patricia Wulf.  

  Segons els testimonis de les víctimes, Plácido Domingo les va pressionar per a mantindre relacions sexuals a canvi de treballs i va castigar laboralment aquelles que s'hi van negar. A banda de les nou dones, sis més han explicat que Domingo els va fer suggeriments incòmodes. L'agència assegura haver parlat, a més, amb tres dotzenes de professionals més, des de cantants fins a tramoistes, que van ser testimonis del “comportament sexual inapropiat de Domingo” i que “perseguia les dones joves impunement”.

  Domingo: "Les acusacions son imprecises"

  Com a resposta, el tenor espanyol ha emés un comunicat en què afirma: “Les acusacions d'aquestes persones anònimes que es remunten fins a tres dècades arrere són profundament preocupants i, tal com es presenten, imprecises. Encara així, és dolorós sentir que he pogut molestar a algú o fer-les sentir incòmodes, és igual quant temps faça d'això i malgrat les meues millors intencions".

  Defén que les "interaccions i relacions" van ser "sempre acceptades i consentides", i apunta també que els criteris amb què hui dia es mesura la societat són molt diferents de com eren en el passat.  

  Plácido Domingo, de 78 anys, continua en actiu i fa quatre dies va ser ovacionat per la seua actuació a les termes de Caracal·la, a Roma. Actualment, és director de l'Òpera de Los Angeles i ha sigut assessor del Palau de la Música de València. De fet, el centre de perfeccionament de cant vocal del Palau de les Arts du el seu nom.

  Cancel·lació a Filadèlfia i investigació a Los Ángeles 

  Les acusacions han provocat la primera cancel·lació a Filadèlfia, on el tenor tenia previst actuar el pròxim 18 de setembre. El festival de Salzburg, a Àustria, ha decidit mantenir el concert de Plácido Domingo previst per als dies 25 i 31 d’agost.  

  L’Òpera de Los Ángeles investigarà Plácido Domingo per les acusacions d’assetjament. Domingo és director general d’aquesta institució des de 2003.

  "L'Òpera de Los Angeles té robustes polítiques de recursos humans i procediments en vigor. D'acord amb aqueixes polítiques, L'Opera contractarà assessorament extern per a investigar les preocupants acusacions sobre Plácido Domingo", ha dit la companyia en un comunicat

  Reaccions a la Comunitat Valenciana


  La ràdio d'À Punt ha pogut parlar amb Jordi Bernácer, el director d'orquestra alcoià que és col·laborador habitual de Plácido Domingo. De fet, ha dirigit l'orquestra que ha actuat amb el tenor en les dos ultimes actuacions que ha oferit a Itàlia, en concret a Verona i a Roma el passat dia 7 d'agost.

  Bernácer s'ha mostrat molt sorprés en conéixer la notícia i assegura que ell sempre ha treballat amb la màxima professionalitat amb Plácido Domingo. “És un artista extraordinari amb qui és molt senzill i interessant treballar sempre, té una elegància personal amb tothom...”, ha declarat. 

  Afirma que encara no ha pogut parlar amb ell però diu ho farà en breu perquè tenen pendent un concert a l'octubre a San Francisco, als Estats Units.