Polèmica pel “pin parental” que demanen a Educació pares catòlics per a controlar les activitats dels fillls a l'escola

La Federació d'Associacions de Pares i Mares de la Comunitat Valenciana assegura que el material impartit es discuteix en els consells escolars dels centres.

Polèmica pel “pin parental” que demanen a Educació pares catòlics per a controlar les activitats dels fillls a l\'escola
Polèmica pel “pin parental” que demanen a Educació pares catòlics per a controlar les activitats dels fillls a l'escola
27 de novembre 2019 - 22:58

La proposta de l'anomenat ‘pin parental’ que va presentar recentment Vox a les Corts comença a generar polèmica a la comunitat educativa. Es concep com una mena d'autorització perquè els progenitors tinguen l'última paraula i coneguen fil per randa i amb antel·lació cadascuna de les activitats que realitzen els fills i filles a l'escola. En la pràctica, la iniciativa suposa que tindrien capacitat de vetar la participació de l'alumne en una activitat determinada, com ara tallers, conferències o xarrades que no formen part del dia a dia de les classes.

Ara, la Federació Catòlica d'Associacions de Pares d'Alumnes de València (FCAPA) fa seua la proposta i ha enviat una carta al conseller d'Educació, Vicent Marzà, en què reclamen tindre coneixement puntual de les activitats que els menors desenvolupen en virtut, segons diuen, “d'exercir el dret a elegir l'educació que desitgen” per als fills.

El portaveu de l'entitat, Vicente Morro, ha assegurat, en declaracions a À Punt, que el que volen és evitar que hi haja en les aules activitats susceptibles de tindre qüestions ideològiques o d'adoctrinament sense el consentiment dels pares. Morro ha concretat que tant la Constitució Espanyola com altres normatives internacionals com la Declaració Universal de Drets Humans reconeixen el dret dels pares a elegir el model i tipus d'educació per als fills d'acord amb les seues conviccions religioses, morals, filosòfiques o pedagògiques.

A més, ha afegit que el Tribunal Suprem, en una sentència, va concloure que no s'han d'introduir a l'aula qüestions que siguen moralment debatibles a la societat. “El que volem és que hi haja informació i que els pares tinguen l'opció d'elegir”.

Per la seua banda, el president de la Federació d'Associacions de Pares i Mares de la Comunitat Valenciana, Màrius Fullana, ha aclarit que el material que s'imparteix es discuteix tant en els consells escolars dels centres com en la programació general anual (PGA). Assegura que el que vol la FCAPA és censurar continguts com la igualtat de gènere, que s'explique que en la societat hi ha masclisme o la igualtat de les persones. Sobre el tema de l'adoctrinament, ha contestat a la FCAPA que “és estrany que l'Església catòlica, a través de d'aquesta federació, parle d'adoctrinament, quan és l'Església mateixa la que adoctrina”.

També et pot interessar

stats