Sanitat impulsa un protocol d’atenció a les víctimes de violació perquè no es perden les proves

L'objectiu és proporcionar recomanacions perquè s'actue amb rapidesa, eficàcia i coordinació.

Segons la consellera de Sanitat el repte és oferir una assistència "ràpida, eficaç i coordinada". Europa Press
Segons la consellera de Sanitat el repte és oferir una assistència "ràpida, eficaç i coordinada". Europa Press

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha impulsat un protocol d'actuació "ràpida i respectuosa" amb les víctimes de les agressions sexuals que facilite la labor policial i judicial perquè no desapareguen les proves.

L'objectiu del protocol és proporcionar un conjunt de recomanacions protocol·litzades perquè, s'actue amb rapidesa, eficàcia i coordinació. D'aquesta manera, es pretén reduir "l'impacte negatiu o crear un perjudici addicional als danys derivats del moment de la comissió del delicte, la victimització secundària", segons ha indicat la Conselleria.

En l'elaboració del Protocol d'atenció sanitària a les víctimes d'agressions sexuals han participat professionals sanitaris, forenses, fiscalia, deganat judicial, forces i cossos de seguretat de l'Estat, el centre Dona 24 hores i la Subdelegació del Govern.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha explicat que el repte és oferir una assistència "ràpida, eficaç i coordinada" que "minimitze l'impacte de l'agressió sobre la víctima" i al mateix temps "facilite la tasca judicial i policial en la persecució d'aquest tipus de delictes".

En aquest sentit, Barceló ha apuntat que el personal sanitari sol ser el col·lectiu en qui "més confien" les dones a l'hora de revelar la seua situació. Per això "és important afavorir una atenció sanitària eficaç i respectuosa", que vetle "pel respecte" a la intimitat i considere les circumstàncies que afecten la víctima.

També et pot interessar

stats