• Un de cada tres cotxes valencians no té distintiu mediambiental

  Notícies Societat | 09/10/2019 20:20
  À Punt NTC

  El 30,25% del parc actual de turismes i totterrenys a la Comunitat Valenciana no té distintiu mediambiental. Això engloba, principalment, els vehicles més antics (models de gasolina anteriors a gener de 2000 i dièsel anteriors a 2006), segons dades de la DGT recollits per la patronal dels concessionaris, Faconauto.

  A més, un altre 34,24% del parc té l'etiqueta B, corresponent també a vehicles més vells, ja que aquest adhesiu correspon als turismes de gasolina matriculats a partir de gener de 2000 i de gener de 2006 per als dièsel.

  D’altra banda, l'etiqueta C agrupa el 28,16% del total, i engloba els turismes de gasolina matriculats a partir de gener de 2006 i dièsel a partir de 2014. Finalment, els vehicles amb etiqueta Zero (elèctrics, principalment) únicament representen el 0,05% del parc i els d'etiqueta ECO (híbrids) arriben al 0,9%.

  Segons ha indicat Faconauto en un comunicat, aquestes xifres posen de manifest “el greu problema que pateix l'automoció per l'antiguitat del seu parc” i ha cridat l'atenció sobre el seu impacte mediambiental. D'acord amb Faconauto, "els vehicles sense etiqueta són responsables del 70% de les emissions d’òxids de nitrogen i partícules en els nuclis més poblats".

  La patronal ha apuntat que la millor opció per a avançar cap a una mobilitat més sostenible i abordar de manera urgent el compliment dels objectius europeus sobre canvi climàtic i qualitat de l'aire, és apostar per la renovació del parc.