• Un mur a la desembocadura del riu Girona intentarà impedir les males olors

  Notícies Societat | la Marina Alta | 03/09/2019 15:59
  À Punt NTC
  Desembocadura del riu Girona

  Desembocadura del riu Girona / À Punt

  Els ajuntaments de Dénia i dels Poblets, a la Marina Alta, volen posar fi a les males olors i als focus d'insectes a la desembocadura del riu Girona. La pudor deriva de la putrefacció de les algues que s'acumulen a l'eixida fluvial a la mar, fet que provoca, a més, que hi apareguen insectes. 

  Els dos municipis s'han posat d'acord per a desenvolupar unes obres que permeten eliminar les molèsties que pateix el veïnat quan hi ha termporal. Per a impedir l'entrada d'algues en la desembocadura del riu a la mar i evitar que s'acumulen en eixe espai, es construirà un mur de cudols. Segons ha explicat a À Punt el regidor de Platges de Dénia, Pep Doménech, la barrera mesurarà un metre d'alçada i es fabricarà amb canto rodat extret del mateix riu Girona. 

  Les obres ja s'han posat en marxa amb el vistiplau de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Està previst que duren unes dos setmanes i costen 25.000 euros que pagaran a mitges els dos ajuntaments. El projecte preveu deixar un canal a la part nord de la desembocadura per a permetre l'eixida del riu a la mar.