• Una app per a denunciar l’assetjament escolar

  Notícies Societat | 25/03/2019 16:45
  À Punt NTC
  Captura de l'aplicació per a denunciar l’assetjament escolar Andrea App

  Captura de l'aplicació per a denunciar l’assetjament escolar Andrea App

  L’assetjament escolar és un problema que ha augmentat els últims anys amb el ciberassetjament i l’ús de les noves tecnologies. És per això que una agència digital valenciana, amb el suport de l'Ajuntament de València, a través del seu programa d'ajudes a projectes d'innovació social, ha elaborat una aplicació per a combatre’l. Es diu Andrea App, un nom triat perquè és neutre, pot ser per a xic i xica, i significa ‘valentia’. Permet crear alertes i xats de forma anònima, on es denuncien els casos.

  “L’usuari o usuària accedeix a l’aplicació de manera anònima posant un codi i es comunica d’aquesta forma amb els professionals”, assenyala en la secció de xarxes i web de Les notícies del matí Raúl Ortiz, director del projecte i membre de Néctar Estudio. L’aplicació permet dues possibilitats: per una banda, crear una alerta, en què es denuncia un cas d’assetjament; per altra, definir a través d’una sèrie d’opcions el tipus de conflicte i donar més informació sobre el que ha succeït.

  El que es pretén és traure a la llum aquests casos, que segons comenta Raúl Ortiz, moltes vegades queden amagats tot i que “és un problema greu”. “Aquesta alerta s’envia al canal de comunicació, és rebuda pels professionals i ells poden contestar a través d’un xat a aquesta persona i sol·licitar més informació”. Després, la revelació de la identitat dependrà de la decisió de la pròpia persona afectada.

  L’aplicació s’està implantant en diferents centres educatius a València com a projecte pilot. A través conclusions del projecte s’oferirà l’app a diferents àmbits, institucions. Els centres estan només a València, volen acabar el projecte aquest curs i en tres mesos tindre resultats i saber cap a on dirigir l’eina. Es troba disponible en Google Play i Apple Store i és gratuïta però és necessari un codi d’accés.