Una app per a denunciar l’assetjament escolar
És un projecte pilot, de nom Andrea App, funciona en alguns centres de València l’ha desenvolupada una agencia digital valenciana.
L’assetjament escolar és un problema que ha augmentat els últims anys amb el ciberassetjament i l’ús de les noves tecnologies. És per això que una agència digital valenciana, amb el suport de l'Ajuntament de València, a través del seu programa d'ajudes a projectes d'innovació social, ha elaborat una aplicació per a combatre’l. Es diu Andrea App, un nom triat perquè és neutre, pot ser per a xic i xica, i significa ‘valentia’. Permet crear alertes i xats de forma anònima, on es denuncien els casos.
“L’usuari o usuària accedeix a l’aplicació de manera anònima posant un codi i es comunica d’aquesta forma amb els professionals”, assenyala en la secció de xarxes i web de Les notícies del matí Raúl Ortiz, director del projecte i membre de Néctar Estudio. L’aplicació permet dues possibilitats: per una banda, crear una alerta, en què es denuncia un cas d’assetjament; per altra, definir a través d’una sèrie d’opcions el tipus de conflicte i donar més informació sobre el que ha succeït.
El que es pretén és traure a la llum aquests casos, que segons comenta Raúl Ortiz, moltes vegades queden amagats tot i que “és un problema greu”. “Aquesta alerta s’envia al canal de comunicació, és rebuda pels professionals i ells poden contestar a través d’un xat a aquesta persona i sol·licitar més informació”. Després, la revelació de la identitat dependrà de la decisió de la pròpia persona afectada.
L’aplicació s’està implantant en diferents centres educatius a València com a projecte pilot. A través conclusions del projecte s’oferirà l’app a diferents àmbits, institucions. Els centres estan només a València, volen acabar el projecte aquest curs i en tres mesos tindre resultats i saber cap a on dirigir l’eina. Es troba disponible en Google Play i Apple Store i és gratuïta però és necessari un codi d’accés.