• València Acull inicia una campanya per evitar l’expulsió d’una hondurenya en situació irregular

  Notícies Societat | l’ Horta | 22/05/2019 16:53
  À Punt NTC
  La dona havia acudit a la comissaria de Xirivella a denunciar una agressió, on va ser detinguda

  La dona havia acudit a la comissaria de Xirivella a denunciar una agressió, on va ser detinguda

  La Campanya pel Tancament dels Centres d'Internament per a Estrangers ha posat en marxa la iniciativa #ParemosSuExpulsión per a evitar l’expulsió de la dona hondurenya en situació irregular. Va ser detinguda quan va acudir a la comissaria de la Policia Nacional de Xirivella per a denunciar una agressió per part del llogater d’un amic. 

  València Acull, l'organització que va fer la denúncia pública, qualifica com “inacceptable” que per a les institucions “prevalga la irregularitat administrativa a la violència que pateixen les dones”. Així mateix, l’ONG assegura que la campanya #ParemosSuExpulsión començada a les xarxes socials està tenint un “suport massiu”.

  L’ONG subratlla que la dona va arribar a València fa pocs mesos, fugint de la violència de les mares del seu país, que han assassinat a alguns dels seus familiars.

  València Acull també qualifica com “inacceptables” les declaracions del delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, qui va explicar que la Policia havia comprovat que la dona es trobava en situació irregular a Espanya i havia posat en marxa el procediment d’expulsió “tal com marca la llei”.

  Fulgencio va explicar que la Policia Nacional està investigant les “contradiccions” entre la versió de la dona i les de la comissaria.