• Vicente Soriano assegura que el van previndre del seu segrest

  Notícies Societat | València | 13/06/2019 19:09
  À Punt NTC

  L'expresident del València CF Vicente Soriano ha assegurat que Rachid Behdaoui, confident de la policia i acusat en la causa, es va reunir amb ell per a avisar-lo que el també exdirectiu Juan Bautista Soler volia segrestar-lo i "fer-li mal" a causa del deute generat per la venda d'un paquet d'accions del club de futbol.

  Soriano ha relatat que el pla suposadament encarregat per Soler contemplava esperar-lo a l'eixida de la cafeteria on desdejunava, forçar-lo a entrar en un furgó, sedar-lo i dur-lo fins a França per a, una vegada travessada la frontera, fer-li xantatge a ell i a la seua família perquè pagara el deute. "I després, deixar-me tirat en una gasolinera amb diners i drogues. Em va dir que volien tallar-me dits i orelles", ha expressat Soriano.

  Així s'ha pronunciat aquest dijous durant el juí, que s'ha repetit per orde de l'Audiència de València després de l'aparició de Rachid Behdaoui, que estava en presó preventiva a Gibraltar com a sospitós d'un robatori a mà armada. Al confident l'han traslladat de forma temporal per a estar present en la vista.

  En aquest procediment hi ha quatre acusats: Soler, Behdaoui, l'empresari italià Ciro D'Anna i Abdellatif Laaroubi, conegut com a Tati. La Fiscalia sol·licita per a Soler i els dos empresaris nou mesos de presó per un suposat delicte de detenció il·legal. L'acusació particular demana huit anys de presó per a Soler, D'Anna i Tati pel segrest, i sis anys per a Rachid, que tindria l'atenuant d'haver col·laborat en la investigació.

  Soler ha declarat aquest dimecres com a acusat pel presumpte intent de segrest i ha assegurat que sempre s'ha negat a "participar en res que siga il·legal", malgrat que afirma haver rebut amenaces perquè fora part de l'operatiu per al rapte. Així mateix, va justificar que no va acudir a denunciar els fets perquè tenia "molta por" de rebre represàlies.