• Vinculen la falsificació amb la delinqüència organitzada a la Unió Europea

  Notícies Societat | l’ Alacantí | 12/06/2019 21:33
  A Punt NTC
  La majoria de les activitats delictives relacionades amb la falsificació les fan xarxes de delinqüència organitzada

  La majoria de les activitats delictives relacionades amb la falsificació les fan xarxes de delinqüència organitzada / Europa Press

  La majoria de les activitats delictives relacionades amb la falsificació les duen a terme xarxes de delinqüència organitzada cada vegada més professionalitzades, que poden obtindre grans beneficis mentre corren uns riscos relativament escassos.

  A aquesta conclusió arriba la primera avaluació a escala de la Unió Europea sobre l'amenaça que representen els delictes contra la propietat intel·lectual, feta per Europol i l'Oficina de la Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (Euipo), amb seu a Alacant.

  En l'informe se subratlla així mateix que, encara que la majoria de les falsificacions en el mercat de la UE es produeixen fora d'Europa, en particular en certes zones d'Àsia, la fabricació nacional a Europa constitueix una tendència a l'alça.

  L'avaluació de les amenaces incideix també que, a més de les categories tradicionals de peces de vestir, calcer i productes de luxe falsificats, "existeix un comerç creixent de productes falsificats que poden danyar la salut humana". Un exemple d'aquesta situació, afig, "seria el comerç de medicaments falsificats per a tractar malalties greus, que sembla estar augmentant".