• Un curt valencià sobre les tropes republicanes premiat a Nova York

  Notícies | 14/10/2020 00:00

  Pablo Pagán, amb 17 anys, ha guanyat el premi a millor curt internacional en l'All American High School Film Festival

  Pawns és el curt del valencià Pablo Pagán que acaba de guanyar el premi al millor curtmetratge internacional en l' All American High School Film Festival de Nova York. Un certamen que premia anualment el talent de cineastes emergents de tot el món i per primera vegada ha reconegut un treball audiovisual d'un espanyol. Fins a 2.500 aspirants han participat en la huitena edició d'aquest festival estudiantil que ha entregat enguany fins a 500.000 euros en premis. El treball de Pagán també ha estat nominat a millor muntatge i millor curtmetratge del certamen internacional.

  Aquest jove cineasta de la Canyada (Paterna) va rodar Pawns l'any passat, amb 17 anys. La història narra com un grup de soldats republicans fan front a un atac aeri, des de la trinxera, en plena Guerra Civil.

  El curtmetratge es va projectar dins de la programació de la Trobada Audiovisual de Joves del festival Cinema Jove, on va aconseguir el premi especial Residència EAJ i el premi a millor actriu, i ha estat nominat al festival de Vila-real Cineculpable.

  Etiquetar: @pablo_pagan01

  @HSFilmFest

  @cinemajove