• VÍDEO | El paper de Juan Cotino, clau en el sumari del cas Erial

  À Punt NTC Política | 12/02/2020 21:06
  Paco Miguel

  Imatge de portada: Juan Cotino en la seua etapa de president de les Corts / À Punt NTC.

  En el sumari del cas Erial, que ara hem conegut parcialment, els investigadors de la Guàrdia Civil ens dibuixen un entramat empresarial encapçalat per Eduardo Zaplana, present en desenes de països. Un fum de firmes fantasma que blanquejaven les comissions il·legals de diverses adjudicacions.

  En aquesta estructura, diu l'UCO, Juan Cotino va actuar com a figura clau en la trama, al mateix temps que exercia càrrecs públics d'altíssima responsabilitat, durant vint anys.

  La titular del jutjat d'instrucció número 8 de València que investiga el cas Erial ha citat a declarar al final de març i principi d'abril l'expresident de la Generalitat José Luis Olivas, l'expresident de les Corts Juan Cotino i la secretària de l'expresident del Consell Eduardo Zaplana.

   Les noves citacions judicials arriben després que s'ha alçat el secret de sumari. Aquest inclou un informe de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil en què s'indica que Zaplana va ocupar un pla de jerarquia superior en la trama, que va obtindre 11 milions d'euros en comissions il·legals i que va rebre 2,3 milions.