• 48 persones salten a la mar des de l'Open Arms per tractar d'arribar a terra

  Últimes notícies | 18/09/2020 10:41

  Moment en el qual 48 persones es llacen a l'aigua des de l'Open Arms

  Alemnys 48 persones ha saltat a la mar des del vaixell de l'ONG espanyola Open Arms per tractar d'arribar a la costa. Amb 275 migrants a bord, l'embarcació havia rebut autorització per a aproximar-se a Palerm per a protegir-se del mal temps que hi ha des de fa uns dies en eixa zona del Mediterrani. El vaixell de rescat, a 1.500 metres de la costa de la ciutat italiana, continua esperant indicacions des de fa ja una setmana de si podrà o no accedir a un port segur, després del rebuig de Malta a oferir-los un port per a desembarcar els migrants.

  La Guàrdia Costanera es va ocupar de l'evacuació de dues embarassades i el marit d'una d'elles, que Malta havia rebutjat evacuar. En veure la llanxa i "davant de la desesperació", prop d'una desena de migrants es van llançar a la mar i van haver de ser rescatats, segons ha explicat l'ONG.

  La situació a bord és preocupant, amb moltes persones que necessiten assistència mèdica per les cremades greus patides durant la travessia o també per les tortures als camps de Líbia. El fundador de l'ONG, Òscar Campos, ha explicat que totes elles necessiten desembarcar i assistència immediata, algunes per la violència patida, unes altres per violacions sexuals, per cremades, i hi ha més de 50 menors no acompanyats.

  L'ONG havia denunciat que havien demanat reiteradament a Malta un port, així com l'evacuació d'algunes persones o abric davant del temporal, però totes aquestes peticions les havien rebutjades.

  El vaixell Open Arms estava des del febrer passat a Borriana on es va sotmetre a una profunda i minuciosa remodelació. Ha sigut dotat de dispositius per a detectar el coronavirus i porta a bord membres de l'organització sanitària italiana Emergency. Va eixir de Borriana a finals d'agost i és la primera actuació des que va començar la pandèmia.