• VÍDEO | Adeu a Juan de Dios Román

  Últimes notícies | 29/11/2020 13:51
  À Punt Esports

  Juan de Dios Román Seco va morir dissabte de vesprada a l'Hospital de La Paz a Madrid després de patir un vessament cerebral el dimecres anterior. A més lluitava contra un càncer de pulmó des de 2017.

  L'extremeny va ser figura clau en la història de l'handbol espanyol. Va ser entrenador, seleccionador i president de la Reial Federació Espanyola d'Handbol.

  Al seu palmarés podem trobar cinc títols de Lliga i cinc de Copa del Rei amb l'Atlètic de Madrid. Amb el Ciudad Real va aconseguir un altre campionat de Lliga Asobal i ser finalista de la Copa d'Europa. Després es va convertir en el director esportiu del club.

  Triomfs amb la selecció nacional


  Com a seleccionador del combinat espanyol va guanyar dues medalles de plata i una de bronze en els Campionats d'Europa de 1996, 1998 i 2000, respectivament. A més va aconseguir dos bronzes olímpics a Atlanta i Sydney.

  Tota una vida dedicada a l'handbol


  Va presidir la Reial Federació Espanyola d'Handbol entre 2008 i 2013, any en què Espanya va organitzar el Mundial i finalment va aconseguir el títol. També va ser professor de l'INEF a Madrid i comentarista esportiu.

  No es va desvincular mai del món de l'handbol i va rebre diverses distincions, entre d'altres, la Medalla d'Or al Mèrit Esportiu.