• VÍDEO | Baldoví : "El PSOE no ha fet tot el que tenia a la mà per a sumar més adhesions"

  Notícies Política | 16/09/2019 14:55
  À Punt NTC

  Entrevista a Joan Baldoví a 'Les notícies del matí'

  El rei Felip VI  ha obert aquest matí a La Zarzuela la ronda de consultes amb les forces parlamentàries, de menor a major representació. El diputat de Compromís, Joan Baldoví, que és el segon que s'ha reunit amb el monarca, ha destacat en una entrevista a Les notícies del matí que li ha dit al cap de l'Estat que "el PSOE no ha fet tot el que estava en la seua mà per a sumar més adhesions". 

  Baldoví ha posat l'exemple del seu partit, que es va reunir el 5 d'agost amb els socialistes i deu dies després van presentar "un document de trellat i molt raonable amb les reivindicacions dels valencians", i encara no han rebut una resposta. "No crec que siga la millor manera de negociar, abandonar la responsabilitat i permetre noves eleccions", ha lamentat el portaveu de Compromís.

  No obstant això, Baldoví, creu que "encara hi ha temps" que el PSOE i Podem arribem a un acord. Un punt de partida, seria segons Compromís, que "el PSOE repetisca l'oferta de juliol i que Iglesias renuncie a més coses". De totes maneres, es mostra pessimista, ja que creu que "hi ha més càlcul electoral que voluntat sincera d'arribar a un acord". Una situació que fa que s'avergonyisca de la política, ja que "la gent necessita solucions", segons el diputat de Compromís, i s'està donant una imatge "irresponsable".

  Compromís donarà suport a Sánchez si hi ha investidura

  El representant de Compromís ha traslladat al cap de l'Estat que donarà suport a Pedro Sánchez si se sotmet de nou a una sessió d'investidura, encara que considera que el PSOE és "majoritàriament" el responsable d'una hipotètica repetició electoral. D'aquesta forma, Compromís modificaria el seu vot respecte a la fallida investidura de Sánchez el mes de juliol passat, ja que en aquella ocasió es va abstindre.

  En el cas de noves eleccions, Baldoví creu que Compromís com a mínim repetiria el resultat. La seua campanya es basaria a explicar que, si hi ha comicis, no ha sigut per falta de voluntat de Compromís, amb un document amb les reivindicacions valencianes, i segon, que l'opció que, des del primer minut ha parlat dels problemes dels valencians, és Compromís. "Ha passat més d'un any que governa el PSOE i no hem avançat un mil·límetre respecte de quan governava el PP", ha dit Baldoví a Les notícies del matí.

  Baldoví és el segon representant dels partits al qual rep el rei en aquesta nova ronda de consultes, que ha iniciat amb el diputat del Partit Regionalista de Cantàbria (PRC), José María Mazón. Una ronda que prosseguirà amb Juantxo López de Uralde (Equo) i Javier Esparza (UPN).