Carlet es prepara per a un nou repunt de contagis

Les anàlisis d'aigües residuals de la setmana passada revelen que la presència del virus s'ha triplicat.

L'alcaldessa, Maria Josep Ortega, ha mostrat preocupació pel resultats de les anàlisis de les aigües residuals en Les notícies del matí.

Després que el passat 24 de setembre registrara un pic d'incidència acumulada en catorze dies amb 852 contagis per cada 100.000 habitants, Carlet torna a posar-se en alerta davant un possible augment de casos de Covid-19. L'elevada presència del virus en les aigües residuals del municipi ha portat l'Ajuntament a apujar la guàrdia de nou i demanar el veïnat que extreme les precaucions durant les setmanes vinents.

Aquesta localitat de la Ribera Alta, on viuen 15.598 persones, ha aconseguit en les últimes setmanes frenar la propagació de la pandèmia gràcies a la implantació de mesures restrictives com ara el tancament de parcs, jardins i zones de joc infantil, espais cultural i esportius, o la suspensió de tots els actes públics, culturals, festius i esportius. Aquestes restriccions estigueren vigents fins al passat 8 d'octubre.

En dues setmanes i mitja la incidència acumulada a Carlet ha baixat fins a 44 casos per cada 100.000 habitants, segons les dades actualitzades per municipis de la Conselleria de Sanitat Universal el passat 12 d'octubre. La bona tendència que apunten els indicadors es veu contrarestada amb els resultats que llancen les anàlisis de les aigües residuals del poble, ja que tripliquen la presència de Covid-19 de les anteriors mostres que s'havien pres.

L'Ajuntament no ha tardat a reaccionar i ha publicat un ban en les xarxes socials en què alerta el veïnat que no es relaxe i que complisca les mesures sanitàries de seguretat i prevenció per a no haver de tornar de nou a decretar més restriccions. El mateix missatge de precaució ressona pels carrers del poble, ja que vehicles municipals el difonen a través de megafonia.

Publicació en el perfil de Facebook de l'Ajuntament de Carlet

En declaracions a À Punt NTC, l'alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, ha expressat la preocupació de l'equip de govern per les anàlisis de les aigües residuals perquè revelen la presència de Covid-19 entre la població. El fet que puguen ser persones asimptomàtiques puja més encara les alertes perquè "hi ha positius que no ho saben". "Aquesta situació evidencia que no ens podem confiar, encara que el nombre de positius baixe el virus està entre nosaltres", ha apuntat la regidora.

El consistori vol aprofitar les analítiques per a avançar-se al virus i, tot i la baixada de contagis dels últims dies, es prepara per a un possible increment de casos que es registrarà d'ací a huit o deu dies, segons els càlculs de l'alcaldessa. Per això la mascareta, la distància de seguretat, la higiene de mans i la reducció de contactes socials i familiars als imprescindibles han d'estar més presents que mai entre el veïnat.

Maria Josep Ortega creu que aquesta mateixa situació es repetirà en altres localitats: "Això serà una qüestió cíclica i passarà en tots els pobles fins que no hi haja vacuna- Viurem tot l'hivern i prou mesos amb aquestes pujades i baixades", ha assenyalat. De moment, demana conscienciació al veïnat perquè "la situació de perill està per tot arreu".

Preocupa també Guadassuar

L'àrea de salut de la Ribera, que fa tres setmanes es convertia en l'epicentre del coronavirus a la Comunitat Valenciana amb una incidència acumulada de 142 contagis per cada 100.000 habitants en els últims catorze dies, ha vist com la corba s'ha anat aplanant fins reduir pràcticament a la meitat aquest mateix indicador: 75 contagis per cada 100.000 habitants, segons les xifres actualitzades per la Conselleria de Sanitat Universal el 12 d'octubre.

Muncipis de la Ribera Alta com ara Sumacàrcer o l'Alcúdia han millorat la situació epidemiològica aquestes dues últimes setmanes. Sumacàrcer, focus de contagis el passat 28 de setembre amb una incidència acumulada de 1.733 infeccions per cada 100.000 habitants en catorze dies, ha passat a tindre'n 91 a data de 12 d'octubre. L'Alcúdia ha baixat de 274 a 33.

Tot i això, preocupa l'evolució en altres localitats com ara Guadassuar, Alzira o Benifaió, que empijoren els registres. La primera, amb quasi 5.900 habitants, ha disparat la incidència acumulada fins 390 positius per cada 100.000 persones després que s'hagen detectat trezte contagis nous en només quatre dies, un increment del 40%. L'Ajuntament sospita que l'augment de contagis podria explicar-se per les reunions d'amics que han tingut lloc per a celebrar el primer divendres de mes, una tradició que té lloc durant tot l'any i està molt arrelada al poble. És, a hores d'ara, el municipi amb incidència més elevada de tota la comarca.

Alzira i Benifaió (amb 44.352 i 11.962 persones censades, respectivament), presenten incidències acumulades de 124 i 267 casos per cada 100.000 habitants en els últims catorze dies, a data de 12 d'octubre. Dues setmanes abans l'indicador estava en 76 i 234.

També et pot interessar

stats