• Científics xinesos alerten del perill d'una grip porcina que podria transmetre's a humans

  Últimes notícies | 30/06/2020 12:35
  À Punt NTC
  Els científics xinesos apunten que tindria sentit desenvolupar una vacuna contra el virus G4 tant per a porcs com per a humans

  Els científics xinesos apunten que tindria sentit desenvolupar una vacuna contra el virus G4 tant per a porcs com per a humans / Efe

  Científics xinesos han advertit en un recent estudi del perill d'un nou cep de grip porcina identificada en porcs del país asiàtic, que té el potencial de contagiar a humans i provocar una nova pandèmia. L'estudi es basa en més de 30.000 mostres preses entre 2011 i 2018 de les vies respiratòries de porcs en 10 províncies xineses.

  Els científics han trobat 179 virus diferents de la grip porcina després d'analitzar les mostres. Entre ells es troba un denominat G4 que és una "combinació única de tres llinatges", entre els quals figura el cep de l'H1N1 que va mutar dels porcs als humans i va ser responsable de la pandèmia de grip de 2009.

  Els investigadors demanen que es prenguen mesures de prevenció, atés que "és cada vegada més freqüent que els porcs s'infecten amb virus que tenen el potencial de saltar a humans".

  Els científics Sun Honglei i George Gao, director del Centre Xinés per al Control i la Prevenció de Malalties, apunten que "tindria sentit desenvolupar una vacuna contra el virus G4 tant per a porcs com per a humans".

  L'estudi, liderat pel científic Liu Jinhua de la Universitat d'Agricultura de la Xina, ha sigut publicat per la revista científica Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS).