• Comença la pròrroga de les restriccions contra el coronavirus

  Últimes notícies | 20/11/2020 09:15
  À Punt NTC

  La pròrroga del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana fins al pròxim 9 de desembre entra en vigor aquest migdia, una vegada que el Diari Oficial de la Generalitat d'aquest divendres ha publicat el decret del president del Consell, Ximo Puig, que així ho determina.

  D'aquesta manera, les principals restriccions vigents a la Comunitat Valenciana per a combatre el coronavirus són les següents:

  Toc de queda nocturn


  La restricció de la mobilitat a la Comunitat entre les dotze de la nit i les sis del matí va entrar en vigor la matinada del 25 d'octubre i es manté fins al 9 de desembre. El mateix dia es va establir també en 6 el nombre màxim de persones que poden participar en reunions socials o familiars en espais públics i privats, i el tancament de parcs i jardins de 8:00 a 20:30 hores.

  Tancament perimetral autonòmic


  La restricció de l'entrada i eixida de persones del territori de la Comunitat Valenciana (excepte desplaçaments justificats, com anar a treballar, a estudiar o a veure el metge, tornar al domicili habitual o cuidar persones dependents) està vigent des del 30 d'octubre. Aquesta mesura s'ha prorrogat dues vegades, per set dies naturals cada vegada, i ara s'amplia fins al 9 de desembre.

  Restriccions d'aforaments


  En vigor des del 7 de novembre, també fins al 9 de desembre, les restriccions que limiten aforaments de comerços al 50%, hoteleria (30% a l'interior i 50% en terrassa) i vetlatoris i cerimònies (un terç), entre d'altres, fixades en una resolució de la Conselleria de Sanitat.

  Confinament perimetral d'Elda i Petrer


  El decret inclou també la pròrroga, en aquest cas per dues setmanes més, del confinament perimetral dels municipis d'Elda i Petrer (Vinalopó Mitjà). En aquest cas en particular, la prohibició d'entrar o eixir de les poblacions sense un motiu justificat finalitzarà el pròxim 4 de desembre.