• Demanen al Senat una comissió que investigue responsabilitats pel cas Castor

    Últimes notícies | el Baix Maestrat | 01/07/2020 13:15
    À Punt NTC

    Al Senat s’ha fet un nou intent per a depurar responsabilitats en el cas Castor. Esquerra Confederal, grup parlamentari on està Compromís, Esquerra Republicana i el Grup Nacionalista, han demanat aquest dimecres la creació d’una comissió que investigue i depure les responsabilitats per la instal·lació d’aquesta gran plataforma de gas natural situada enfront de la costa de Vinaròs.

    La mateixa proposta es va presentar fa dos anys i no va eixir pels vots en contra del PP i ara, 25 senadors i senadores li han demanat al partit socialista que no l’obstaculitze. “Entenem que el que era bo fa dos anys és bo ara, el que és positiu a escala autonòmica és bo per a l’Estat, i pensem que no hi ha motius perquè el partit socialista vote en contra d’aquesta comissió d’investigació”, ha apuntat el senador de Compromís Carles Mulet.

    Paral·lelament, les Corts han aprovat una iniciativa de Ciutadans per a instar el govern espanyol a desmantellar la planta “com més prompte millor”. Demanen que aquesta gestió és faça sense cap mena de repercussió econòmica per a la ciutadania i demanen que s’establisca la responsabilitat de l’administració en la gestió d’aquest projecte que va provocar, ara fa set anys, més de 500 microsismes.