Derrota del València Basket contra el Zenit amb polèmica arbitral

L'equip taronja ha perdut 72-85 davant del conjunt rus a la Fonteta.

Xoc entre el base canadenc del Zenit, Kevin Pangos, i el jugador del València Basket, Guillem Vives, en el partit corresponent a la jornada quatre de l'Eurolliga.

El València Basket ha perdut contra el Zenit de Sant Petesburg 72-85 a la Fonteta, amb polèmica arbitral en els últims instants del partit. El duel, corresponent a la jornada quatre de l'Eurolliga, va ser ajornat a l'octubre pels casos de Covid-19 en l'equip rus. Inicialment se li va donar per guanyat a l'equip taronja, però l'Eurolliga va canviar la normativa i va establir que s'havia de disputar. Els de Ponsarnau han sigut derrotats per un dels seus rivals directes en la part alta de la classificació, el Zenit de Xavi Pascual que continua així invicte fora de casa, amb l'extaronja Will Thomas en les seues files.

L'equip rus s'ha posat per davant des de l'inici del partit, conduït pel canadenc Kevin Pangos. El València Basket, a pesar dels seus problemes per a anotar, s'ha pogut enganxar al duel, fins a acabar el primer quart amb 12-16. En el segon temps, el treball de Tobey, Hermannssson i San Emeterio en l'equip taronja ha permés donar la volta al marcador i anar al descans amb un 39-33.

Després de la represa, el Zenit de Xavi Pascual ha acurtat la distància i en el primer minut aconseguia posar-se a un punt dels valencians. A pesar de l'avanç de l'equip rus, els triples del jugador taronja Guillem Vives permetien mantindre la igualtat en el partit, amb empat a 55 en el minut 27. Finalment el tercer temps ha conclòs amb 60-65 d'anotació.

En l'últim quart els taronja intentaven acurtar distàncies i s'han posat a tres punts del Zenit a dos minuts del final. El València Basket encara tenia opcions en el partit, però han sigut uns últims instants controvertits. El trio arbitral ha xiulat al València Basket tres tècniques seguides, una de les quals ha suposat l'eliminació de Kalinic, i ha concedit quatre tirs lliures al jugador del Zenit. Aquesta situació ha tret als valencians del duel, que han protestat de forma enèrgica per les decisions dels àrbitres, en considerar que no han parat l'agressivitat de l'equip rus. Unes crítiques que han pujat de to després de l'espenta de Poythress al taronja Prepelic en els últims instants, que no ha tingut resposta.