• VÍDEO | Detingut un home per matar l’exdona i la mare i la germana d’aquesta a Pontevedra

  Notícies Societat | 16/09/2019 23:15
  À Punt NTC

  La Guàrdia Civil ha detingut un home de 41 anys que ha matat a tirs l’exparella i la germana i la mare d’aquesta a Cordeiro, una parròquia pontevedrense de Valga. Les víctimes tenen 39, 27 i 58 anys respectivament.

  El triple assassinat, que s’investiga com un cas de violència masclista, s'ha produït a primera hora del matí d’aquest dilluns a l'exterior de l’habitatge on l'exparella residia amb els fills dels dos, que tenen 4 i 7 anys. L'home, de nom José Luis Abet, ha disparat les víctimes amb un arma curta quan han eixit de casa amb els menuts per a dur-los a l’escola. A continuació, se n’ha anat al domicili que compartia amb sa mare, a Milladoiro, al municipi d’Ames, des d’on han avisat la Guàrdia Civil. Els agents l’haurien detingut a la vivenda.

  La parella estava en tràmits de separació, però no consten denúncies prèvies ni ordes de protecció en vigor, segons fonts judicials citades per La Voz de Galicia.

  41 dones assassinades el 2019, dos d'elles a Valga

  És el segon assassinat masclista que es produeix enguany a Valga, un municipi de 6.000 habitants, després que el passat mes de març un home matara la dona i a continuació es llevara la vida.

  Sandra, de 39 anys, treballava a una fàbrica de components tècnics i motllures. L'empresa ha tancat les portes en senyal de dol i ha penjat un banner al web amb un lema contra la violència masclista. La germana, Alba, era logopeda i la mare de les dues, Maria Elena, acababa de superar un tumor cancerigen. 

  El triple assassinat d’aquest dilluns eleva a 41 la xifra de dones assassinades per parelles o exparelles enguany; 28 menors també han quedat orfes. Amb els criteris actuals ni l’excunyada ni l’exsogra de l’última víctima formaran part de les estadístiques oficials.

  Des de 2003, 1.016 dones han mort en crims masclistes.