• Les universitats tindran autonomia per a decidir si acaben el curs en línia

  Últimes notícies | 02/04/2020 17:35
  À Punt NTC

  Una de les aules de la facultat d'Economia de la Universitat de Barcelona en una imatge d'arxiu / Quique García (Efe)

  Cada universitat decidirà com acaba el curs, si en línia o presencialment, així com la manera de dur a terme els exàmens, fins i tot si se suspén l’estat d’alarma. Almenys aquesta és la proposta que hi ha a hores d’ara damunt la taula.

  El ministeri i les universitats espanyoles, que s’han reunit aquest matí en la Conferència General de Política Universitària, no han tancat cap acord. De fet, els representants es tornaran a reunir el 15 d’abril per a adoptar una decisió conjunta.

  No es descarta que el curs universitari, que es va suspendre a mitjan març, acabe amb la formació en línia o amb algunes sessions semipresencials si les autoritats sanitàries ho veuen factible. De fet, algunes universitats –com la de Barcelona, la de Cantàbria i la de Navarra– ja han anunciat aquesta setmana la seua intenció de finalitzar el curs de manera virtual.

  Llibertat per a les pràctiques


  Així mateix, d’acord amb la reunió de hui, les universitats poden decidir si les pràctiques de l'alumnat s’ajornen per al curs que ve o als mesos d’estiu. Fonts ministerials han insistit que l'objectiu és garantir que “no es produirà cap pèrdua de curs escolar en cap de les universitats”.

  El govern espanyol ha demanat a les universitats que estiguen preparades per a totes les "eventualitats" per la possibilitat de reprendre o no les classes presencials per la crisi sanitària.