• El govern espanyol i els agents socials tanquen els detalls de l'ampliació de l'ERTO

  Últimes notícies | 24/06/2020 08:15
  À Punt NTC

  Quan falta menys d'una setmana perquè expire el termini actual (30 de juny) per a prorrogar els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per causa de força major, els sindicats, la patronal i el govern espanyol es tornen a reunir aquest dimecres per a tancar les condicions en què s'estendran més enllà d'aquesta data.

  L'executiu espanyol va traslladar als agents socials una nova proposta que millora les exoneracions de quotes inicialment proposades i que els sindicats veuen amb bons ulls, encara que per a la patronal encara és insuficient.

  El secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha assenyalat que s'està a prop d'arribar a un acord, però reconeix que a la proposta “encara li queda algun detall per resoldre”. Segons Sordo, l'extensió dels ERTO ajudarà a continuar el procés de recuperació de l'activitat i l'ocupació i farà compatible dues dinàmiques: que els treballadors tornen als seus llocs, amb la garantia de la seua protecció social, i que s'eviten els acomiadaments en els pròxims mesos.
  L'actual text que s'està negociant manté els drets adquirits per als treballadors temporals sobre la reposició i la prestació per desocupació i obri, a més, la possibilitat d'acollir-se a les exoneracions en la Seguretat Social no sols per força major, sinó també per causes objectives, econòmiques, organitzatives o productives.

  El govern espanyol ja ha transmés als empresaris i als sindicats que si finalment es tanca un acord, hi haurà un Consell de Ministres extraordinari aquest divendres per a ratificar-lo.