El juí del cas Palau comença amb l'amenaça d'un ajornament

A més de l’exintendenta Schmidt, hi ha quatre processats més pels delictes de prevaricació, malversació de cabals i falsedat documental.

Palau de les Arts Reina Sofia
Palau de les Arts Reina Sofia

El juí per la suposada malversació de fons públics en el Palau de les Arts Reina Sofia de València comença aquest dimarts en la secció segona de l'Audiència de València. 

No obstant això, s’espera que Carlos Saiz, lletrat de l’exintendenta del coliseu, Helga Schmidt, sol·licite un ajornament de la vista oral per a poder estudiar la documentació. L’exfiscal anticorrupció Saiz s'ha fet càrrec de la defensa de Schmidt després que l'anterior advocat, Miguel Baix, hi renuncià per motius de salut. 

A més de Schmidt, en aquesta causa hi ha quatre processats més pels delictes de prevaricació, malversació de cabals i falsedat documental. Són l’exdirector financer Ernesto Moreno, l'empresari Joaquín Maldonado, l'advocat José Antonio Noguera i Pablo Broseta, excònsol de França a València i administrador d'una societat que suposadament mitjançava en les contractacions. 

La investigació va començar després d'un informe de la intervenció de la Generalitat del 2013 que va concloure que la intendenta va formalitzar contractes que incomplien la llei, en adjudicar sense publicitat ni concurrència contractacions a una empresa de la qual era consellera, Patrocini de les Arts. 

A més, també s'investigarà la contractació del Palau amb la mercantil Radcliffe & Associats, una firma administrada per Broseta, de la qual se sospita que, en el paper d'intermediària, va poder generar un augment desproporcionat del cost d'impressió de fullets. 

La Fiscalia demana per a Helga Schimdt set anys i mig de presó pels delictes de prevaricació, malversació de fons i falsedat documental. Per a Ernesto Moreno en sol·licita 8 i per als tres empresaris considerats cooperadors necessaris, en demana 7. 

També et pot interessar

stats