• VÍDEO | El pagament del finançament pendent arribarà al final d'octubre

  Notícies Política | 11/09/2019 22:55
  À Punt NTC

  Foto de portada: La ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, arriba al Congrés / Europa Press

  La ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha precisat que el pagament del finançament pendent per a la Comunitat Valenciana i Múrcia, per la falta d’actualització de les bestretes, podria fer-se efectiu al final d'octubre o al principi de novembre, abans que a la resta de comunitats.

  Montero ha assegurat en el ple del Congrés que aquestes dues comunitats estan més lluny de complir l'objectiu de dèficit i tenen un tracte pitjor en el sistema de finançament autonòmic. És possible, doncs, que hi haja un "avançament" dels fons pendents.

  En aquest sentit, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, va assegurar dimarts que tenia la confirmació del Ministeri que rebran els fons abans de cap d'any i va reclamar que siga com més prompte millor, perquè es tracta de 450 milions "que són imprescindibles per a acabar l'any adequadament".

  El Consell continuarà exigint un canvi del model de finançament

  El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha confirmat el compromís de Montero de fer el pagament del finançament pendent a finals d'octubre. No obstant això, ha assegurat que la Generalitat continuarà exigint un canvi del model de finançament autonòmic i no només “mecanismes temporals de compensació”.

  En la compareixença a les Corts, Soler ha explicat que el canvi del model de finançament “continua sent la premisa fonamental del Consell i el principal objectiu de la Conselleria d'Hisenda”. Per això, ha dit que estan dedicant tots els esforços a aquest objectiu, ja que “constitueix un requisit indispensable per a garantir la sostenibilitat dels serveis públics fonamentals i materialitzar la resta de projectes del Consell”.

  El conseller ha destacat que el pagament es podria fer efectiu a l'octubre, i no al desembre, i ho ha atribuït directament a la reunió que va mantindre aquest dimarts amb la secretària d'Estat d'Hisenda, Inés Bardón.

  Per la seua banda, l'oposició li ha demanat que informe sobre “les retallades”.