• El preu de l'habitatge puja un 4,2% interanual el tercer trimestre a la Comunitat Valenciana

  Notícies Economia | 05/12/2019 12:10
  A Punt NTC
  Per tipus d'habitatge, en els nous els preus han avançat una mitjana del 6,5% entre juliol i setembre en valors interanuals i els de segona mà, un 3,8%.

  En els habitatges nous els preus han avançat un 6,5% entre juliol i setembre en valors interanuals i els de segona mà, un 3,8% / Arxiu

  El preu mitjà de l'habitatge lliure ha pujat el tercer trimestre de l'any a la Comunitat Valenciana un 4,2% interanual, una taxa cinc dècimes inferior a la del segon trimestre. En la taxa intertrimestral, el preu ha repuntat un 1% entre juliol i setembre, segons l'Índex de Preus d'Habitatge publicat aquest divendres.

  Per tipus d'habitatge, en els nous els preus han avançat una mitjana del 6,5% entre juliol i setembre en valors interanuals i els de segona mà, un 3,8%.

  No obstant això, en comparació amb el trimestre anterior, a la Comunitat Valenciana els preus dels pisos nous cauen un 1,4%. Això la situa com la comunitat que registra el major descens. En el costat oposat se situa Andalusia, amb una pujada trimestral del 5% en habitatge nou. No es comporta igual l'habitatge de segona mà, que ha pujat un 1,4% trimestral a la Comunitat Valenciana.

  Els preus pugen un 4,7% de mitjana a Espanya

  Al conjunt de l'Estat, el preu mitjà de l'habitatge lliure ha pujat un 4,7% interanual el tercer trimestre de l'any, sis dècimes menys que el trimestre anterior i la taxa més moderada des del quart trimestre del 2016. En la taxa intertrimestral, el preu ha crescut un 1,6% entre juliol i setembre

  En els habitatges de segona mà, el preu ha augmentat un 4,4% interanual, la menor taxa en tres anys. En els habitatges nous, el preu avança un 6,6% interanual, el menor repunt en un any.