• VÍDEO | El preu del petroli experimenta la pujada més gran en 30 anys

  Notícies Món | 16/09/2019 23:19
  À Punt NTC

  El preu del petroli Brent, que marca la referència dels preus a Europa, ha experimentat una notable pujada al llarg de la sessió d’aquest dilluns, que ha arribat fins al 19,5%. Aquest augment suposa el major increment dins d'una sessió en vora 30 anys.
   
  El barril ha passat de cotitzar-se a 60 dòlars a quasi 72. L'increment, de vora el 20%, suposa la major pujada diària del barril de Brent des de fa 28 anys i mig, concretament des del 14 de juny de 1991, amb motiu de la guerra del Golf.

  Els atacs amb drons contra dues refineries de la petroliera estatal de l’Aràbia Saudita, Aramco, estan darrere de l'augment. Aquests atacs han reduït en més d’un 5%, uns 5,6 milions de barrils diaris, el subministrament global del cru, la qual cosa ha provocat una pujada del preu del petroli. 
   
  Els EUA alliberen les reserves 

  Davant la incertesa al voltant del preu del petroli, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha autoritzat l’alliberament de reserves de cru del país amb la finalitat de garantir el subministrament mundial. Per la seua banda, el secretari d’Estat dels Estats Units, Mike Pompeo, ha culpat Teheran dels atacs, encara que els rebels houthis del Iemen se n’han responsabilitzat. 
   
  La volatilitat del petroli ha afectat les borses en aquesta jornada: els principals indicadors europeus estan en negatiu.