El sistema de detecció de la Covid-19 en aigües residuals pot arribar al nivell de barris i edificis

Aquest nivell de detall pot ajudar a certificar que hotels i residències estan lliures de coronavirus.

Juan Francisco Maestre, director del laboratori de Global Omnium, intervé en À Punt NTC
Juan Francisco Maestre, director del laboratori de Global Omnium, intervé en À Punt NTC

El nou sistema de detecció del coronavirus en aigües residuals dona un altíssim nivell de detall i és capaç d’identificar la presència de la Covid-19 en el clavegueram associat a edificis específics, com una residència.

Ho ha explicat en À Punt NTC Juan Francisco Maestre, director del laboratori de Global Omnium, l’empresa que gestiona el cicle integral de l’aigua de València, i que ha desenvolupat aquest procés en col·laboració amb el CSIC.

“Podem arribar a grans nivells de població a través de grans col·lectors, però això és com un arbre i podem mirar aigües amunt i arribar al nivell d’una població concreta, un barri, un edifici i, per què no, una residència”, assegura Maestre.

Global Omnium creu que també es podria aplicar directament a hotels, perquè puguen certificar l’absència de persones contagiades. “Seria una manera molt senzilla d’analitzar setmanalment si hi ha rastre. Si no detectem res en un període de temps, és que no s’ha contagiat ningú”, explica l’expert.

Anàlisis “imminents” a la ciutat de València

El sistema i la metodologia s’han posat a disposició de la Generalitat, que podria decretar les primeres proves de manera imminent a la ciutat de València. En funció dels resultats, la Conselleria de Sanitat determinarà el com i el quan de l’aplicació en les aigües residuals d’altres municipis valencians.

També et pot interessar

stats