El sistema universitari valencià, el quart millor d'Espanya

Les universitats públiques encapçalen la generació de coneixement i les privades lideren la inserció laboral, segons l'U-Rànquing 2020.

Imatge d'arxiu de la Universitat Politècnica de València
Imatge d'arxiu de la Universitat Politècnica de València / UP

El sistema universitari de la Comunitat Valenciana és el quart en rendiment acadèmic d'Espanya, segons recull la huitena edició de l'U-Rànquing de la Fundació BBVA i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE), que analitza 70 universitats públiques i privades espanyoles.

La llista torna a situar la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona en el primer lloc de la classificació global. La segueixen la Universitat Carlos III de Madrid, l'Autònoma de Barcelona i les politècniques de Catalunya i de València. La Universitat Miguel Hernández d'Elx i la Universitat de València ocupen l'11é lloc, mentre que la Universitat d'Alacant i la Jaume I de Castelló, el 19é.

Les universitats públiques encapçalen la generació de coneixement i les deu universitats amb millor rendiment en investigació i innovació són públiques. Per la seua banda, les privades lideren resultats docents i inserció laboral. Així, els estudiants de les universitats privades tenen més percentatge d'inserció laboral que els de les públiques, en concret 4,5 punts més en taxa d'afiliació i 3.500 euros de base mitjana de cotització superior. L'oferta més selectiva de títols amb millor ocupabilitat i la ubicació d'aquests centres privats en ciutats amb més oportunitats laborals determinen aquestes xifres.

No obstant això, les cinc titulacions amb millor inserció són Medicina, Podologia, Òptica i Optometria, Farmàcia i Infermeria, que pertanyen a l'àrea de Salut, en la qual són notables les fortaleses de les universitats públiques. Per contra, tanquen la classificació els estudis de Turisme, Gestió i Administració Pública i Belles Arts.

També et pot interessar

stats