El València aconsegueix de forma agònica l'onzena victòria consecutiva de la temporada

Les de Rubén Burgos han guanyat per 57-60 a la pista de l'Araski de Vitòria, en un partit de més a menys.

El València Basket ha guanyat l'Araski
El València Basket ha guanyat l'Araski / Ander Bastida

Qualsevol que haja vist el primer quart i el marcador d'11-25 a favor de les taronja podria pensar-se que el partit seria un simple tràmit per a les jugadores de Rubén Burgos. Les vitorianes s'han avançat per 5-9 i de sobte han vist com els ha passat per damunt un tsunami encapaçalat per Cristina Ouviña i Marie Gülich, que, sempre que han buscat la cistella, han carregat de punts i han firmat un 11-25, és a dir, catorze punts de diferència.

En el segon quart les vitorianes han oblidat els defectes i han tret la virtut de defensar millor. Això ha fet que el partit s'haja fet més travat i s'ha arribat al descans amb un 28-36.

En la represa, l'eixida de l'Araski a tota velocitat i l'encert en els llançaments triples han desconcertat les valencianes, que per moments eren una caricatura d'equip. Han hagut de passar més de cinc minuts per a fer dos punts i veure-li les orelles al llop, amb un 37-38. Gràcies a dos triples de Juskaite, el tercer quart ha acabat en 38-46.

Cristina Ouviña ha completat un gran partit, amb 18 punts d'anotació, i s'ha tirat l'equip a l'esquena en els moments d'angoixa. Els dos últims minuts han sigut d'infart, sobretot quan les locals s'han posat a dos punts de diferència, 54-56. A falta de 17 segons, les valencianes estaven contra les cordes: 57-58. Afortunadament, les valencianes han gestionat bé la renda i han rematat el partit amb un ajustat 57-60.

El València està fent números de rècord, amb onze victòries en onze jornades. D'ací a dos jornades les espera una autèntic transatlàntic del bàsquet nacional, el Perfumerías Avenida de Salamanca.