• Els municipis comencen a restringir l’activitat a les platges i els rius per a evitar la propagació del virus

  Últimes notícies | 04/08/2020 20:13
  À Punt NTC

  Banyistes al riu Túria / Ajuntament de Vilamarxant

  Davant la impossibilitat de controlar l’aforament a les platges i zones de bany d'aigua dolça, diversos municipis valencians han començat a imposar restriccions a l’activitat dels visitants per a combatre la propagació del coronavirus.

  És el cas de Vilamarxant, on el consistori ha prohibit el bany i el pícnic a les platges fluvials del riu Túria. La decisió es va prendre dilluns davant l’allau de banyistes que es va registrar el cap de setmana.

  Malgrat la campanya de conscienciació per a evitar conductes incíviques a les zones de bany, el consistori denuncia que gran part dels banyistes han desobeït totes les recomanacions de les autoritats, “posant en perill la salut dels visitants". A més, intensificarà el control en accessos i aparcaments, sancionant tots els vehicles que estacionen en llocs prohibits o no habilitats amb multes de seixanta a sis-cents euros.

  A la Safor, l’Ajuntament de Piles ha prohibit passejar per la platja des de les 11:00 h del matí fins a les 15:00 h de la vesprada. L’objectiu és reduir la mobilitat dels visitants per a evitar la propagació del virus en una platja que des de fa anys pateix problemes d’erosió. També s’ha prohibit instal·lar a primera hora para-sols o gandules per a reservar lloc a l’arena.

  Des de fa més d’un mes, l'Ajuntament de Montanejos ha començat a cobrar tres euros per a accedir a la Fuente de los Baños per a controlar l’aforament dels banyistes durant l’estiu i garantir el distanciament físic. Però els residents del poble tindran accés gratuït.