• Els tècnics superiors sanitaris es proposen com a rastrejadors

  Últimes notícies | 19/08/2020 13:28
  À Punt NTC
  Els tècnics superiors sanitaris es proposen com a rastrejadors

  Els tècnics superiors sanitaris es proposen com a rastrejadors

  Els tècnics superiors en Documentació i Administració Sanitàries han reclamat al Ministeri de Sanitat i a les comunitats autònomes la seua incorporació immediata a les funcions de rastreig i gestió de positius per Covid-19. Segons argumenten, estan formats, habilitats i qualificats per al tractament de la informació clínica i per a la gestió administrativa als centres sanitaris i en la comunicació amb els pacients.

  Aquests professionals assenyalen que, a més del control de les dades clíniques i de la gestió de les històries clíniques, tenen competències i qualificació per a aplicar tècniques de suport psicosocial i estan formats per a manejar la comunicació amb pacients de totes les edats i amb diferents graus de malaltia. Només la Comunitat Valenciana ha incorporat un centenar d'aquests tècnics per al rastreig de casos de coronavirus.

  Per això, aquestes societats creuen que "això és un absolut despropòsit" perquè s'està "ignorant" el dictamen de la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica del Congrés, que en la conclusió 15.10 va demanar "reforçar els equips d'Atenció Primària amb professionals sanitaris amb aquesta formació i qualificació en administració sanitària".