• VÍDEO | Els tests ràpids retornats comptaven amb homologació europea

  Últimes notícies | 26/03/2020 16:08
  À Punt NTC

  Imatge de portada: Illa, durant la compareixença en la Comissió de Sanitat del Congrés / À Punt NTC

  El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que els 9.000 tests ràpids de coronavirus defectuosos que s'han retornat tenien homologació europea i que no es van adquirir a la Xina, sinó a un proveïdor nacional.

  Durant la compareixença en la Comissió de Sanitat del Congrés i després de conéixer aquesta informació, Illa ha preguntat tant als grups parlamentaris com a la societat si haguera sigut millor “no comprar-los”.

  Així mateix, el ministre ha informat que sobre aquests productes no hi havia alertes per part de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ni de l'Agència Europea del Medicament. 

  No obstant això, ha explicat que quan han comprovat que realment no compleixen els estàndards de qualitat que s'exigeixen a Espanya, han demanat que els canvien.

  Cinc milions més de tests


  Per la seua banda, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri, Fernando Simón, ha precisat que el govern espanyol ha aconseguit altres proveïdors per a obtindre cinc milions de tests ràpids

  Prèviament, l’ambaixada xinesa havia assegurat que Espanya va comprar tests ràpids de Covid-19 a una empresa sense llicència.