• Espanya es replega davant de les pitjors xifres des de l'inici de la pandèmia

  Últimes notícies | 18/10/2020 14:52
  À Punt NTC

  Espanya es replega per a fer front a les pitjors xifres des de l'inici de la pandèmia. El primer cap de setmana de noves restriccions a Catalunya no ha donat treva. Les dades de la Covid-19 continuen sent especialment negatives, amb 2.835 persones contagiades i 16 morts més que dissabte, segons ha notificat aquest diumenge el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Els hospitals catalans acumulen a hores d'ara més de 2.200 pacients hospitalitzats a causa de la malaltia.

  Pel que fa al País Basc, aquest diumenge han entrat en vigor noves restriccions per a intentar contindre l'expansió del virus. Les reunions socials s'han limitat a un màxim de 6 persones, els aforaments en comerços i hoteleria s'han reduït al 50% i queda prohibida l'activitat en associacions gastronòmiques i les competicions no federades.

  A Andalusia, Granada ha adoptat restriccions similars i 32 municipis de l'àrea metropolitana hauran de tancar jardins i parcs públics. A més, la ciutat autònoma de Melilla ha prohibit durant 15 dies l'obertura de tota l'hoteleria, i els establiments hauran de tancar abans de les 20:00 hores, excepte els d'alimentació.

  Des d'aquest dissabte, Salamanca i 12 localitats extremenyes es mantenen confinades amb l'objectiu de frenar l'expansió del virus.