Fridays For Future mobilitza de nou l'estudiantat valencià a dos dies de les eleccions

Es tracta de la segona vaga internacional pel clima, convocada simultàniament en més de 1.200 ciutats de 107 països.

Manifestació del moviment estudiantil Fridays for Future a València

Joves de més d’una trentena de ciutats espanyoles, entre elles València, han eixit al carrer aquest divendres, coincidint amb la segona vaga estudiantil mundial convocada pel moviment Fridays For Future, per a demanar a la classe política que declare, d’una vegada, l’estat d’emergència climàtica al planeta. La vaga internacional és la segona convocada per aquest col·lectiu en favor del clima, després que l’anterior, el passat 15 de març, reunira milers de joves als carrers de tot el món. Aquesta vegada hi han participat 1.263 ciutats de 107 països.

En vespres de les eleccions locals i europees, i autonòmiques a gran part de les comunitats autònomes, l’objectiu d’aquesta protesta és aconseguir que els representants polítics impulsen mesures urgents contra el canvi climàtic i que els països de la Unió Europea complisquen l’Acord de París.

A València, la manifestació ha començat a les 18:00 hores a la plaça de la Mare de Déu, i a Madrid eixirà a les 12:00 hores des de la Porta del Sol i acabarà davant del Congrés dels Diputats. Hi ha hagut marxes similars en més d’una trentena de ciutats com Barcelona, Sevilla, Santander o Pamplona, en les quals s’espera una assistència multitudinària com en l’anterior.

Compromís pel canvi climàtic de les Corts

El moviment Fridays For Future València ja ha aconseguit que tots els partits polítics amb representació a les Corts ─amb l’excepció de Vox─ s’adheriren al document anomenat “Compromís polític pel clima”, un decàleg amb objectius concrets per a minimitzar el canvi climàtic.

El text deixa un marge de quatre mesos a les formacions per a activar accions concretes com ara declarar l’estat d’emergència climàtica “el més prompte possible”, dur a terme una reducció anual “dràstica” de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, més incentius i prioritat pressupostària per a la transició energètica o un sistema de mobilitat més just socialment i sostenible. Els representants del moviment asseguren que la firma no és “un brindis al sol” i que avaluaran els compliments una vegada acabat el termini. 

També et pot interessar

stats