• Guants obligatoris i desinfeccions cada quinze minuts, mesures per a recuperar els bufets als hotels

  Últimes notícies | 03/08/2020 21:20
  À Punt NTC

  Un client se serveix en un bufet, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

  L'Associació Provincial d'Hotels d'Alacant (APHA), ha elaborat un protocol, que ara estudiarà la Conselleria de Sanitat, per a recuperar els bufets als menjadors d’aquests establiments. Tot i la recuperació de l’activitat hotelera, amb la “nova normalitat” aquest servei encara no s’ofereix per a evitar aglomeracions i el contacte entre la clientela.

  Però els hotelers defenen que la fórmula del bufet assistit pels cambrers o els aliments envasats individualment, que s’ha adoptat com a alternativa durant les últimes setmanes, no agraden a la clientela. Per aquesta raó, han demanat a la Generalitat una flexibilització de les mesures.

  El protocol permetria tornar als menjadors on els turistes podien triar, menjar i repetir servint-se ells mateixos. La mascareta i els guants serien obligatoris, així com la desinfecció dels coberts i les zones sensibles cada quinze minuts. Aquesta decisió, que ja s'aplica a les illes Balears, obri la porta a la tornada dels bufets clàssics a la Comunitat Valenciana.

  La proposta dels hotelers alacantins es recull en un protocol, que els hotelers han remés a la Conselleria de Sanitat, i que pretén “que el client estiga més content i el bufet tinga més espectacularitat”, com ha expressat Toni Mayor, president d'Hosbec.