• VÍDEO | Un greu incendi devora Notre-Dame

  Notícies Món | 15/04/2019 23:49
  À Punt NTC

  Imatge de portada: incendi a Notre Dame / Charles Platiau (Reuters)

  Un devastador incendi crema des de vora les 18:50 hores la catedral de Notre Dame de París, un dels monuments més emblemàtics de la capital francesa. Les flames ja han fet caure l'agulla central d'aquest històric temple i devoren tota l'estructura que suporta el sostre. El govern francés creu que l'estructura de la catedral "pot haver-se salvat" pel refredament dels últims minuts però manté la prudència mentre un ampli desplegament antiincendis tracta de controlar el foc.

  La policia ha acordonat la zona i ha desallotjat els turistes que hi havia dins de l'edifici. Per ara, les autoritats han confirmat que un bomber està ferit greut. Un portaveu dels bombers ha destacat la dificultat d'accés que troben per a entrar a l'edifici i poder apagar les flames, que destrueixen aquest monument, originari del segle XII i que rep la visita de milers de persones cada dia. 

  Segons les primeres hipòtesis, l'incendi pot estar lligat a les obres de renovació que fan a l'interior de l'edifici. A més de fer caure l'agulla, que estava envoltada d'una bastida i ha quedat totalment devorada pel foc, les flames s'han escampat per una part de la teulada. La fiscalia de París ha obert una investigació per a aclarir les causes del foc. 

  Com a conseqüència de l'incendi, el president francés, Emmanuel Macron, ha cancel·lat el discurs que tenia previst aquesta vesprada per a adreçar-se a la nació.

  Valenciana a París

  Elvira Romaguera, nascuda a Silla i habitant de París des de fa més de 50 anys, ha explicat a Les notícies de la nit el sentiment de consternació que hui envaeix la capital francesa. "Tots estem en estat de xoc. No deixe de plorar. És el patrimoni, és la història. Soc creient però qualsevol que no és creient es troba en el mateix estat".