L'FMI situa en un 16,8% la taxa d'atur espanyola per als pròxims dos anys

L'organisme manté la previsió econòmica del país que va estimar en juny, amb una caiguda del PIB del 12,8% per a enguany.

L'FMI situa en un 16,8% la taxa d'atur espanyola per als pròxims dos anys
L'FMI situa en un 16,8% la taxa d'atur espanyola per als pròxims dos anys

El Fons Monetari Internacional (FMI) manté sense canvis les perspectives econòmiques que va presentar fa dues setmanes, quan va mostrar les conclusions de la revisió anual de l'economia espanyola. L'organisme estima que el PIB espanyol s'afonarà enguany un 12,8%, però repuntarà un 7,2% durant 202. El creixement de l'any pròxim és el major de la zona euro i, a més, Espanya és l'únic país d'aquesta zona que veu millorades les previsions per a 2021.

En conjunt, l'FMI apunta que l'economia europea caurà un 7% durant 2020 i donarà pas a un 2021 que registrarà un creixement del 4,7%. I entre les dades de l'organisme també es llança una previsió sobre com evolucionarà el mercat de treball. L'atur pujarà a Espanya fins a un 16,8% enguany i es mantindrà en el mateix nivell l'any pròxim. Aquesta taxa d'atur és la segona més elevada de tota Europa, sols per darrere de Grècia. La taxa d'atur espanyola es va situar en un 15,33% durant el segon trimestre de 2020, segons l'EPA que publica trimestralment l'Institut Nacional d'Estadística.

La previsió de l'FMI és més pessimista que la realitzada pel govern espanyol, que preveia una caiguda del PIB d'entre el 10,5% i el 12,6% per a 2020.

Més impacte sobre els treballadors amb baixos ingressos, els joves i les dones

"Com a resultat de la relaxació dels confinaments i el ràpid desplegament de suport polític a una escala sense precedents pels bancs centrals i governs, l'economia mundial està començant a recuperar-se de les profunditats del col·lapse en la primera meitat de l'any", ha assegurat Gita Gopinath, economista en cap del Fons, en presentar l'informe. Gopinath ha advertit que "l'ocupació continua estant per davall dels nivells d'abans de la pandèmia i que el mercat laboral s'ha tornat més polaritzat, amb els treballadors de baixos ingressos, els joves i les dones com els més perjudicats".

També et pot interessar

stats