L'OMS llança un gran assaig clínic mundial per a identificar el tractament més eficaç contra la Covid-19

El nou coronavirus supera la barrera dels 200.000 contagis i ja ha mort 8.000 persones.

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus
El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus / Christopher Black (Reuters)

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha anunciat el començament d'un gran assaig clínic a nivell mundial per a comprovar quin és el tractament més eficaç contra el coronavirus.

Espanya, l'Argentina, Bahrain, el Canadà, França, l'Iran, Noruega, Sud-àfrica, Suïssa i Tailàndia han confirmat que participaran en aquest estudi, que es coneixerà com a Solidarity ('Solidaritat'), segons ha avançat Tedros Adhanom, que confia que "molts més països s'hi uniran". L'assaig inclou procediments simplificats per a permetre que hi participen fins i tot els hospitals que han quedat sobrecarregats.

"El primer assaig de la vacuna ha començat, només 60 dies després de ser compartida la seqüència genètica del coronavirus. Aquest és un assoliment increïble”, ha destacat el director de l’OMS, en referència a l’anunci de les autoritats xineses, que asseguren haver desenvolupat amb èxit una vacuna i haver autoritzat el test en humans.

“Elogiem els investigadors de tot el món que s'han reunit per a avaluar sistemàticament les teràpies experimentals. Però molts xicotets assajos amb diferents mètodes poden no donar-nos la clara i forta evidència que necessitem sobre quins tractaments ajuden a salvar vides", ha explicat Tedros en la seua defensa sobre la pertinença del estudi mundial que ha impulsat l’OMS.

200.000 contagis i 8.000 morts al món

La bona notícia contrasta amb l’augment dels contagis a tot el món. La pandèmia de Covid-19 continua en fase ascendent de propagació i ja ha superat la barrera dels 200.000 contagis i dels 8.000 morts. El 80% dels positius es concentren a Europa i el Pacífic Occidental, segons l’últim balanç de l’OMS.

L’organització continua recomanant l'aïllament, la conducció de tests i el tractament dels afectats com a principals estratègies per a combatre el nou coronavirus, segons ha recalcat Tedros Adhanom.

Itàlia frega les 3.000 morts, en pujar 475 en un dia

Itàlia, el país europeu més castigat per la pandèmia, registra ja 2.978 defuncions relacionades amb el Covid-19. De les morts, 475 s'han produït les últimes 24 hores, segons l'últim balanç que ha oferit en roda de premsa el cap de la Protecció Civil, Angelo Borrelli.

El nombre de casos positius actualment és de 28.710, 2.648 més que aquest dimarts, mentre que 4.025 pacients ja han rebut l'alta. El nombre de contagis totals des de la detecció del brot és de 35.713, comptant els positius, les víctimes mortals i les altes.

També et pot interessar

stats