L'UCO acredita 13 anys de finançament il·legal en l'Olímpic de Xàtiva presidit per Rus
L'equip va rebre diners de contractistes de Xàtiva i de factures falses a Imelsa quan l'expresident de la Diputació de València n'era el president.
La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha revelat en un informe aportat al jutjat del cas Imelsa que l'equip de futbol CE Olímpic de Xàtiva, que va presidir l'expresident de la Diputació de València Alfons Rus, investigat en aquesta causa, es va finançar il·legalment durant 13 anys. Així, acredita que ho va fer amb aportacions d'empreses adjudicatàries de contractes a l'Ajuntament de Xàtiva quan Rus n'era l'alcalde i amb factures falses a l'entitat pública Imelsa, els imports de les quals anaven destinats al club.
Així consta en l'informe aportat al jutjat d'instrucció número 18 de València, que investiga diverses peces del cas Imelsa, entre d'altres, una de secreta sobre l'Olímpic, en la qual s'investiga Alfons Rus i set persones més.
Respecte a la primera de les operatives analitzades en l'informe policial, les aportacions dineràries, el jutge acorda prendre declaració, en qualitat d'investigats, a funcionaris o tècnics intervinents en les operacions: Rus i deu persones més.
Així mateix, el magistrat cita per a interrogar com a investigats l'administrador de l'empresa Ommega Mmoe i Emilio Llopis, excap de gabinet de Rus en la Diputació. Hauran de declarar com a testimonis persones que van intervindre en el lliurament d'aportacions dineràries al club relacionades amb Cleop, Franjuan Obras Públicas, Llanera Urbanismo, Asfaltos Guerola, Acciona Infraestructuras i Inditec.
Pel que fa a la segona operativa analitzada per l'UCO, relativa a la facturació falsa, el jutge cita a declarar com a investigats representants de Meydis, Gestión Gráfica 2000, Soluciones Césped Artificial i Multiservicios Catalá, i Miguel Bailach, diputat provincial i alcalde de Massamagrell en el moment dels fets.