La crisi sanitària evidencia les diferències entre models turístics

Mentre el turisme nacional manté nivells similars a la resta d'anys, l'internacional no acaba d'arribar.

Platja de Cullera aquest diumenge
Platja de Cullera aquest diumenge / Verónica March

Amb la recuperació de la mobilitat que ha dut aparellada la nova normalitat l'activitat hotelera es recupera a poc a poc després que el sector turístic haja sigut un dels més afectats per les restriccions imposades pel coronavirus.

Però la recuperació és desigual, ja que existeix un contrast entre els diferents models turístics valencians que s'està fent palés ara que la crisi sanitària ha trencat l'equilibri entre l'arribada de turisme nacional i internacional.

Així, les previsions d'ocupació en zones costaneres que acullen turistes de la resta de la península, com ara Cullera o Gandia, són optimistes, ja que des de finals de juny les terrasses i la platja estan tan plenes que s'assemblen molt a les d'abans de la Covid-19.

En canvi a Benidorm no s'observa tant de moviment, perquè el model de la capital turística de la Marina Baixa està molt més enfocat a la clientela britànica. A hores d'ara la previsió és arribar a obrir el 45% dels hotels al juliol, i només ara estan començant a obrir els locals que cada estiu s'omplin de britànics i britàniques que visiten la Costa Blanca a la recerca del sol, la platja i la festa.

Segons el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el turisme internacional serà “molt important” a l'hora d'avaluar els resultats d'un estiu que l'empresariat de la localitat ja dona per perdut.

També et pot interessar

stats