• La Fiscalia sueca assenyala un publicista mort com l'assassí d'Olof Palme el 1986

  Últimes notícies | 10/06/2020 10:52
  À Punt NTC
  Olof Palme en una imatge d'arxiu

  Olof Palme en una imatge d'arxiu

  La Fiscalia sueca ha assenyalat aquest dimecres el publicista Stig Engström com l'autor del crim del primer ministre Olof Palme l'any 1986. El presumpte assassí treballava prop del lloc on passaren els fets.

  Engström es movia en cercles contraris a Palme, tenia formació militar, va ser membre d'un club de tir i tenia accés a armes. Va ser inclòs com a testimoni en la fase inicial de la investigació i la seua pista es va reactivar fa dos anys gràcies a un reportatge i un llibre.

  No obstant això, la impossibilitat de presentar càrrecs contra Engström, mort el 2000, implica el tancament de la investigació iniciada fa 34 anys, segons ha explicat el fiscal Krister Petersson en una compareixença telemàtica.

  Palme acabava d'eixir del cinema de nit amb la seua dona quan un home se'ls va acostar per l'esquena, va disparar diversos tirs i després va desaparéixer. La seua mort va tindre una gran repercussió pel seu llegat progressista contra el racisme i la desigualtat i per la seua valentia en plantar cara, en plena Guerra Freda, als Estats Units i la Unió Soviètica.