• La inflació puja tres dècimes i se situa al setembre en el -0,3%

  Últimes notícies | 14/10/2020 11:10
  À Punt NTC
  Àngel Sáez
  L'INE ha atribuït l'augment de l'IPC a la pujada dels preus de l'electricitat i a l'encariment dels aliments

  L'INE ha atribuït l'augment de l'IPC a la pujada dels preus de l'electricitat i a l'encariment dels aliments / Eldar Nurkovic (Shutterstock)

  L'índex de preus de consum (IPC) a la Comunitat Valenciana ha pujat tres dècimes al setembre en taxa interanual, fins al -0,3%, enfront del -0,6% d'agost. Amb la dada de setembre, la inflació encadena ja set mesos en taxes negatives des del 0,6% registrat al febrer.

  En el conjunt d'Espanya, l'augment és menor i la inflació puja una dècima. Se situa en el -0,4%, una dècima per davall de la Comunitat Valenciana. Amb aquest avanç d'una dècima, l'IPC interanual encadena a Espanya dos mesos consecutius d'ascensos, però fa ja sis mesos que està en taxes negatives.

  L'organisme estadístic ha atribuït l'augment de la taxa interanual de l'IPC a la pujada dels preus de l'electricitat, enfront del descens que van experimentar el setembre de 2019, a l'evolució dels preus dels paquets turístics, i a l'encariment dels aliments, especialment dels llegums i hortalisses.

  En sentit contrari, l'Institut Nacional d’Estadística destaca l'abaratiment dels carburants per al transport personal, del transport aeri de passatgers i dels serveis d'allotjament, molt afectats per la crisi sanitària.

  En termes mensuals (setembre sobre agost), l'IPC ha pujat a Espanya un 0,2%, enfront de l'estancament d'agost i la caiguda de nou dècimes experimentada al juliol.