• Els jutjats de Castelló són els més col·lapsats de tota la Comunitat Valenciana

  Notícies Societat | la Plana Baixa | 16/12/2018 12:56
  Teresa Violeta

  Els jutjats de Castelló són els que més casos tenen pendents, sobretot en l'àmbit penal, de la Comunitat Valenciana. Fins i tot, segons dades del Consell General del Poder Judicial, la justícia castellonenca és una de les que més tarda de tot Espanya a resoldre tant els casos administratius com els civils o penals.  

  El col·lapse que actualment tenen els jutjats de Castelló és un problema que s'arrossega des de fa anys. Ho ha manifestat a À Punt NTC el fiscal en cap de l'Audiència de Castelló, José Luis Cuesta. El fiscal assegura que en l'àmbit penal el problema s'agreuja “mentre que a València es tarden tres mesos a obrir juí des de l'assenyalament d'un cas, a Castelló es tarda un any o més”. Cuesta considera “una barbaritat” aquest retard que assegura que “perjudica greument la ciutadania però també jutges, magistrats i fiscals de l'Audiència Provincial”.

  Des de la fiscalia apunten que la solució passa per la creació d'un cinqué jutjat a Castelló: “Açò suposaria un increment de la plantilla de jutges, una mesura que compet directament l'administració central i és aquesta administració qui ha d'assumir totes les mancances”, defensa el fiscal Cuesta.

  Així durant el tercer trimestre d'enguany, els jutjats de les comarques de Castelló van tindre una major taxa de congestió davant dels d'Alacant i València. Mentre que a València la resolució de casos augmenta en un 16%, a Alacant en un 4,5%, Castelló es queda en la cua amb un 0,9%.

  Violència masclista

  Respecte al jutjat de violència masclista, el fiscal en cap de Castelló manifesta que la majoria de casos entren per procediment urgent i tenen una resposta pràcticament immediata. No obstant, José Luis Cuesta confia que la Conselleria de Justícia aglutine tots els jutjats de violència de gènere de les comarques de Castelló a Vila-real de cara a principis de l'any que ve. Cuesta diu que “es tracta d'una mesura necessària per a descongestionar els jutjats de Nules i Sogorb que, ara per ara, resolen tant casos de caràcter civil com penal”.