La pandèmia del coronavirus deixa ja més de tres milions de contagis a tot el món

Els Estats Units estan prop de convertir-se en el primer país a superar el milió de casos, mentre que estats com Geòrgia reobrin comerços.

Presa de mostres en un centre de detecció de coronavirus a Pleasanton, Califòrnia, els Estats Units, aquest 27 d’abril de 2020
Presa de mostres en un centre de detecció de coronavirus a Pleasanton, Califòrnia, els Estats Units, aquest 27 d’abril de 2020 / John G. Mabanglo (Efe)

La pandèmia de SARS-CoV-2 ha superat ja els tres milions de contagis a tot el món, concretament 3.041.550 casos confirmats per les autoritats de 185 països, mentre que les morts se situen ja en 211.159.

Les dades recopilades per la Universitat Johns Hopkins arrepleguen, a més, que ja hi ha 894.073 pacients que han superat el virus, amb Espanya al capdavant d’aquesta taula amb 120.832 persones recuperades, després de superar aquest diumenge Alemanya (114.500) i els Estats Units (111.509). El gegant nord-americà continua sent el país més afectat pel coronavirus, tant per nombre de casos com per nombre de morts, amb 988.451 persones contagiades i 56.245 víctimes mortals.

Espanya es manté com el segon país més afectat per la pandèmia i el més afectat d’Europa per nombre de contagis, seguida d’Itàlia, que comptabilitza menys persones contagiades, 199.414, però més morts, 26.977.

Els Estats Units s’acosten al milió de casos mentre alguns estats reobrin

Els Estats Units estan a punt de convertir-se en el primer país del món a superar el milió de casos confirmats de Covid-19, mentre que estats com Geòrgia, Minnesota i Mississipí han començat aquest dilluns a reobrir els seus comerços desafiant el consell d’experts mèdics.

Des de fa setmanes, els Estats Units són el focus de la pandèmia en termes absoluts, encara que proporcionalment la nació més afectada és Bèlgica amb una taxa de mortalitat del 15,4%, la qual cosa significa que de 100 persones infectades, més de 15 perden la vida. Als Estats Units, la taxa de mortalitat és del 5,7%, d’acord amb dades del centre docent.

Alerten que hi podria haver una segona onada de contagis

L’Organització Internacional del Treball (OIT) ha demanat aquest dimarts a governs i empreses que extremen les mesures de protecció sanitària durant la desescalada de la pandèmia, i assenyalen que no fer-ho podria contribuir a una segona onada de contagis.

En coincidència amb la celebració aquest dimarts del Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball, l’organització amb seu a Ginebra ha urgit en un comunicat a garantir la seguretat dels treballadors i treballadores que reprenguen la seua activitat laboral. “Únicament mitjançant l'aplicació de mesures de seguretat i salut en el treball podrem garantir la vida dels treballadors, de la seua família i de les comunitats en el seu conjunt, i vetlar per la continuïtat del treball i la supervivència en el pla econòmic”, ha subratllat el director general de l’organització, Guy Ryder.

Les mesures dependran del sector, encara que citen entre altres la formació dels empleats en pràctiques de treball segures i saludables, o el subministrament gratuït, si fora necessari, de màscares i altres equips de protecció personal. També ha suggerit mesures per a garantir el distanciament físic, l’augment de la ventilació, una neteja periòdica de superfícies i el subministrament d’instal·lacions adequades per a llavar-se les mans.

Sobretot en els empleats més vulnerables, com aquells dedicats a l’economia informal, així com migrants i treballadors domèstics, els governs haurien de facilitar l’accés a serveis públics sanitaris i la provisió de mitjans de subsistència alternatius, subratllen.

També et pot interessar

stats