La selecció espanyola es classifica per a l'Eurobasket 2022

Els de Scariolo han vençut per 94-41 la selecció de Romania a la Fonteta .

La selecció espanyola, classificada per a l'Eurobasket 2022.

La selecció espanyola de bàsquet s'ha classificat per a l'Eurobasket 2022 en doblegar Romania per 94-41 a la Fonteta. Els de Sergio Scariolo han desenvolupat un joc coral davant del combinat cuer de grup. El jugador del València Basket Quino Colom, que no compta en els plans de l'equip taronja, ha tornat a destacar en la selecció espanyola, anotant 11 punts.

El partit s'ha iniciat amb una successió d'errades dels dos equips, però l'actuació dels espanyols Tyson Pérez per dins i Darío Brizuela per fora ha alimentat el marcador. L'entrada de Rares Uta en l'equip romanés ha donat una mica de consistència al rival dels de Scariolo, però l'ofici de Nacho Llovet i Víctor Arteaga ha desequilibrat la balança cap al costat espanyol.

La diferència de qualitat entre els dos equips ha fet que prompte s'obrira una gran diferència en el marcador. En el minut 17 Espanya s'ha posat 20 punts per damunt. Ara bé, a diferència del partit de dissabte, que va acabar amb derrota contra Israel, el seleccionador espanyol ha pressionat la segona part per tal que no abaixara el nivell defensiu. A pesar de la falta de punts en el tercer quart, Espanya no ha perdut el control del joc.

El xoc ha arribat completament decidit en l'últim temps i Romania ha abaixat els braços, cosa que ha facilitat els tirs lliures d'Arostegui i les penetracions del jugador del València Basket Quino Colom, que han fet créixer l'avantatge espanyol fins a arribar a vora 40 punts. La superioritat ha anat més enllà amb l'actuació de Darío Brizuela, amb què s'ha arribat a més de 50 punts per davant, per a acabar amb un resultat de 94-41.

Espanya ha aconseguit així el passaport per a l'Eurobasket 2022, que es jugarà a Alemanya, Itàlia, Geòrgia i la República Txeca. La selecció espanyola no falta a aquesta cita des del 1959.