• llla anticipa que “previsiblement” rebaixarà les quarantenes a 10 dies

  Últimes notícies | 22/09/2020 15:30
  À Punt NTC
  El ministre de Sanitat Salvador Illa en roda de premsa

  El ministre de Sanitat Salvador Illa en roda de premsa / À Punt NTC.

  El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha avançat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que, previsiblement, la comissió de salut pública acordarà rebaixar la quarantena de 14 a 10 dies per als contactes estrets d'un cas confirmat de Covid-19, sense que siga necessari que tinguen una PCR negativa.

  Illa s'ha pronunciat en aquest sentit arran del fet que el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, haja anunciat aquest dimarts que Catalunya reduirà a partir de la setmana que ve de 14 a 10 dies la quarantena de contactes estrets per coronavirus. En l'actualitat els protocols estableixen que per a les persones positives per PCR les quarantenes es poden reduir de 14 a 10 dies, si en els últims tres dies la persona no presenta símptomes. Quant als contactes estrets, que no han donat positiu en una PCR, poden reduir la quarantena a 10 dies si en el desé dia hi ha una PCR negativa.

  Amb aquest escenari, la comissió de salut pública ha acordat que en el cas dels contactes estrets es reduïsquen les quarantenes a 10 dies sense necessitat de tindre una PCR negativa. “La informació que tinc és que hi ha un acord ampli, sinó unànime, en aquesta decisió i el més probable és que s'adopte”, ha afegit.